Deník haiku 4
Koupit za 179 Kč

Vydavatel: Nakladatelství ČAS

Kategorie: Beletrie

Rok vydání: 2022

Velikost knihy: 4,99 MB

ISBN: 978-80-7475-424-1

Poslední aktualizace: 23. 8. 2022

Formát knihy: ePub

Deník haiku 4

Autor:
Miloň Čepelka

Česká poezie Zrychlila doba? Kdo ví... Ale Miloň Čepelka, alespoň pokud jde o poetickou formu v této knize, zrychlil bezesporu. Mezi druhým a třetím svazkem čekali haikumilové dlouhých osm let, a teď na čtvrtý jen dvě. A je to dobře. Znovu se mohou ponořit do magické triády pět-sedm-pět a nahlédnout do básníkovy duše mezi rozletem a úsporností.

Mění se doba? Opět to není jisté. Ovšem měníme se my, a je to přirozené. Už svatý Augustin říkal: „Jací jsme my, taková je doba.“ V Deníku haiku 4 ubylo nymf – a zůstala ta jediná, věrná a milující průvodkyně. Ubylo střídání nálad, a zůstala na první počtení možná temnější, přesto optimistická; a víra, že nás Bůh ani dobří lidé nenechají na holičkách. A snad ubylo i soukromých postřehů ve prospěch veřejných – leč kdo autorovu tvorbu zná, ten se nemusí obávat, že by snad pro lidstvo zapomínal na člověka.

„Vnímejte, čtěte, přemýšlejte… a žijte!“ – jako by nám říkal básník, který se jistě neloučí nadlouho. Ani vy se s Deníkem haiku 4 nelučte po prvním přečtení. Vychutnejte si ho podruhé, objevíte nové tóny a vrstvy.Vydává Nakladatelství ČAS s.r.o., Slepá 246, 252 03 Řitkainfo@nakladatelstvicas.cz, www.nakladatelstvicas.cz

Knihu najdete v aplikaci, která je ke stažení zdarma.